Beleggingen

Beleggingen

Iedereen die iets aan pensioen- of vermogensopbouw doet of wil gaan doen, krijgt vroeg of laat met beleggingen te maken. Zelfs de meest verstokte spaarder en beurspessimist ziet zijn ABP pensioen grotendeels in aandelen belegd. Dat kan ook niet anders, op een andere manier blijf je eenvoudigweg de belasting en de inflatie niet voor.

En als u er dan toch mee te maken krijgt, dan is het wellicht aardig om er iets van te begrijpen.

Daarom hebben wij het boekje It’s all about the money honey! uitgegeven, dat kunt u downloaden of er een ’ouderwets’ exemplaar van bij ons bestellen.

Fondsvermogen is een toegankelijk en eenvoudig model, gedeeltelijk gebaseerd op de theorieën van Nobelprijswinnaars Fama en French met gebruikmaking van aan hen gelieerde fondsen; waarbij het er feitelijk op neer komt dat wanneer je zo goed mogelijk spreidt, de tijd neemt en zo weinig mogelijk kosten maakt, het rendement en het risico zich positief ontwikkelen ten opzichte van traditionele partijen.

De rekensom is vervolgens simpel, hoe meer deelnemers, hoe lager de kosten, hoe hoger het rendement. Het volledige rendement komt de deelnemers toe en een klein deel van de besparingen schenken we vervolgens aan een goed doel, en zo snijdt het mes aan meerdere kanten.

Hoe fondsvermogen precies werkt leest u hier.